Trencalòs

Disposem de diversos hides (fins a 5 d’ells) situats estratègicament a la zona del canyet, oferint així diferents possibilitats de vistes i perspectives.

El canyet o PUNT D’ALIMENTACIÓ SUPLEMENTÀRIA (PAS) està autoritzat i registrat per l’autoritat competent de la Generalitat de Catalunya (Departament de Territori i Sostenibilitat).

Un cop per setmana es col·loca menjar al canyet. Les restes procedeixen d’escorxadors i obradors amb els quals tenim un compromís mutu, de recollida i emmagatzematge. Les restes que es transporten estan legalitzats i controlats segons la normativa actualment vigent.

El dia que es posa el menjar, que normalment coincideix amb el primer dia de l’estada, tot i que el menjar és específica per trencalòs, van centenars de voltors comuns, convertint les primeres hores en un espectacle de vols, aterratges, lluites i interrelacions entre ells. També van diversos exemplars de voltor negre, reintroduïts recentment gràcies als projectes duts a terme a Boumort i a La Muntanya d’Alinyà. A la primavera i estiu comptem també amb alguns exemplars de aufrany. Tant el milà negre com el milà reial poden aparèixer en qualsevol moment. I més escassa però no menys desitjada és la possibilitat de la visita de l’àguila reial. I evidentment la visita de les guineus disputant el menjar amb els voltors no deixa de ser un atractiu més. I com no! La visita del trencalòs no es fa esperar!!! Des dels primers moments pot aparèixer … I APAREIX.

Els dies restants el canyet és usat exclusivament pels trencalòs, que el visiten regularment, atès que tenen menjar suficient.

Si vols gaudir amb l’observació i / o fer unes magnífiques fotos, no ho dubtis, vine a Buseu. Des dels nostres amagatalls podràs tenir el trencalòs, voltor negre, voltor comú, aufrany … gairebé a tocar, podràs fotografiar a terra, volant, menjant, amb els seus diferents plomatges …

Un guia us acompanyarà i us deixarà dins el hide, d’on no podreu sortir fins que us tornin a recollir. L’hora d’entrada sol ser entre 10/11 hores el primer dia, i a triar els següents i la sortida depèn de l’estació, a la tardor-hivern sobre les 16-17 hores i a la primavera-estiu sobre les 18 hores. Sempre es pot acordar horaris de sortida diferents.

  • Els hides són de fusta amb vidres policies.
  • S’aconsella portar roba fosca i pícnic per passar el dia.
  • La capacitat màxima en els hides en l’actualitat és de 2-4 persones en cada un d’ells. A l’haver condicionants pel covid-19 hi ha 5 hides per a 5 persones, si cal.

Buseuproject té a la vostra disposició una casa rehabilitada, CASA FELIP, autoritzada com Habitatge d’us turístic (HUT), per la Generalitat de Catalunya, on podeu acomodar-vos els dies que utilitzeu els serveis de hide. La casa consta de dues habitacions per a 4 persones cadascuna, amb dues cambres de bany i equipada amb el necessari per poder preparar-vos els àpats vosaltres mateixos.

La casa està situada en un poble abandonat, no hi ha botigues, ni bars … pel que us heu de portar tot el necessari.

I si no us convenç o no us ve de gust quedar-vos a la casa, tranquils, podeu allotjar-vos en algun dels pobles propers. Us podem orientar.

La casa està a prop d’on tenim els hides, de manera que no cal utilitzar vehicle per anar-hi.

Els preus van en funció del nombre de persones i dels dies que s’utilitzen els hides.